mina tankar om gymnasievalet

 
 De flesta av mina bloggläsare och jag såklart har ett väldigt stort och svårt för vissa men inte minst ett viktigt val framför oss. Detta val handlar om ens framtid och det är därför väldigt viktigt att inte välja fel, då stora konsekvenser kan tillkomma. Jag pratar om gymnasievalet såklart!
 
 
Jag har fortfarande jättesvårt att förstå hur man kan sätta unga personer i ett sådant stor val och själv vet jag inte vad jag ska välja för program. Det finns inte ens chans att jag som 15 årig vet vad jag vill spendera min framtid som. Vill jag bli ekonom? Reseledare? Snickare? Frisör? Eller kanske politiker? Hur hade dom tänkt att jag skulle kunna veta när jag har fullt upp med att fokusera på skolan, där Nationella proven ligger högst upp på listan, mina fritids intressen som är Handboll, hinna lägga tid på mina vänner och alla läxor som vi konstant får av lärarna. Det känns också som att häften av samtliga som börjar gymnasiet har valt program som alla andra av sina vänner har valt och resten har faktiskt gått efter hjärta och valt det man vill syssla med i framtiden. Detta är oerhört fel, och det beror störst på att eleverna får en stor press på sig att välja. 
 
Men för vissa är detta val enkelt. Det är olika från person till person och jag hoppas att alla som läser denna som ska göra detta val verkligen tänker till. Gå efter ditt hjärta, inte någon annans!